Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației

Universitatea  de Vară pentru elevi „SummerIS” 2017 din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, este un proiect organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al Asociației „Societatea pentru Psihologie”, acest program urmărește să familiarizeze tinerii din clasele a X-a cu învățământul universitar, în vederea formării și orientării cu privire la specializarea pentru care vor opta după absolvirea studiilor liceale.

Misiunea facultăţii noastre este de a pregăti specialişti de performanţă în domeniile Psihologiei şi Ştiinţelor educaţiei, care să contribuie la dezvoltarea societăţii româneşti. Aceste profiluri au cunoscut un succes enorm în rândul studenților în specializările: PsihologiePsihopedagogieSpecialăPedagogie şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar.

Asociația „Societatea pentru Psihologie se prezintă ca o comunitate a studenţilor şi absolvenţilor de la facultatea nostră și are ca scop sprijinirea dezvoltării psihologiei româneşti prin susţinerea activităţii şi formării profesionale a membrilor ei. Activităţile asociației au în vedere facilitarea comunicării între studenţii şi specialiştii în domeniu, schimbul de experienţă şi de cultură între studenţi, dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, precum şi încurajarea implicării sociale în comunitatea ieşeana.

 

Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației colaborează cu Asociația „Societatea pentru Psihologie” pentru vă oferi o experiență de „zece” zile , în ceea ce privește viața de student la această facultate.

Pentru a avea o viziune mai amplă asupra a ceea ce înseamnă studenția la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  veți participa la cursuri și seminarii, urmând ca la finalul perioadei să aibă loc o sesiune de examene în care veți fi evaluați. Mai mult decât atât, o să fiți cazați în căminele studențești și veți servi masa la cantină. Noi am inclus în program și o serie de activități precum: workshop-uri pentru orientarea în carieră și dezvoltare personală, turul campusului, târgul ONG-urilor, dar și activități distractive precum teambuilding-ul, menit să faciliteze crearea unei legături între participanți, flash MOB  pentru puțin divertisment,  desene pe asfalt  pentru a da frâu liber imaginației, foc de tabără  și o vânătoare de comori  în cadrul căreia participanții vor avea ocazia să cunoască cele mai importante obiective turistice din Iași. Prin participarea la cursuri și seminarii voi veți cunoaște o parte din profesorii și disciplinele Facultății de Psihologie și Științe ale Educației.

Cu un program bine stabilit și cu organizatori dornici să vă îndrume în experimentarea vieții de student, ediția de anul acesta se anunță a fi una de succes, așadar MERITĂ să aplici la noi!